Miképpen válasszuk ki a legmegfelelőbb autósiskolát?

Miképpen válasszuk ki a legmegfelelőbb autósiskolát?

Szeretettel köszöntök minden kedves olvasót.

A mai témakörünk arról fog szólni, hogy miképpen válasszuk ki a számunkra legalkalmasabb autóiskolát.

Első lépés, az mindig egy belső indíttatás, avagy az a felismerés, hogy eldöntjük azt, hogy meg szeretnénk szerezni a jogosítványt. Hogy kit milyen okból kifolyólag szeretne sikeres záróvizsgát tenni, az egyénenként változó. Valaki kényelmi szempontból, van, aki munka miatt dönti el azt, hogy meg szeretné kapni a vezetői jogosítványát.

Mivel nagyon sok autósiskola működik , így nehéz lehet kiválasztani és kiszűrni azt, hogy melyik lesz számunkra az, amelyik olyan széles körű szolgáltatást tud nekünk nyújtani, ami nekünk a legmegfelelőbb.  Továbbá az sem egy utolsó szempont, hogy a választott iskola megbízható legyen.

Több szempont is van, amelyeket nem árt, ha figyelembe veszünk, és döntésünk előtt átgondoljuk ezeket:

-Mennyibe fog kerülni a jogosítvány megszerzése?

-Milyen könnyen közelíthető meg az autósiskola, mennyire van távol az otthonomtól?

-Mennyire rokonszenves a választott autósiskola? Milyen híre van? Milyen  a hirdetési felülete?

-Közeli ismerősök, barátok, családtagok, akiknek már van jogosítványa, ők hol tanultak meg vezetni? Milyen véleménnyel vannak az adott autósiskola iránt?Tetszett nekik? Meg voltak elégedve az oktatókkal?

-Milyen véleménnyel vannak a blogokon a különböző autósiskoláról?

-Milyen az autósiskola szakmai minősége?

A mostani írásunkban kicsit közelebbről megismerkedünk a szakmai felkészültség fontosságáról.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság, rövidítve:NKH,főbb feladat az, hogy az összes autóiskolát felügyelik, ellenőrzik, majd összesítik azoknak teljesítményét, ami iránymutatást adhat nekünk is, hogy mely iskolában lenne érdemes tanulni. Továbbá ki tudják szűrik a tisztességtelenül működő iskolákat is. Háromhavonta összesítik a teljesítményeket, amelyben megtalálható az ország összes autóiskolája. Több mutatószámmal dolgoznak.  A hatékonyságukat 2 táblázatba gyűjtik össze. Ezen táblázatok tartalmazzák azt, hogy egyes autósiskoláknál mekkora eséllyel indulunk a jogosítványunk megszerzésének, a másik pedig azt ismerteti, hogy a kötelező órákon kívül várhatóan mennyi plusz órát kell még vennünk ahhoz, hogy sikeresen zárjuk a vizsgáinkat.

 

Nagyon fontos, hogy mielőtt döntést hoznánk, hogy melyik autóiskolánál szeretnénk megszerezni a jogosítványunkat, jól gondoljuk át, akár a fenti szempontokat is figyelembe véve,ne kapkodjuk a döntéshozatallal. Hogy miért is ennyire fontos? Többek között azért is, mert nagyon sok pénzbe is időnkbe kerülhet az, mire megkapjuk a jól megérdemelt jogosítványunkat. Ne dőljünk be olyanoknak, akik feltűnően olcsón kínálnak nekünk jogsit, főleg a többi autóiskola áraihoz mérten. Ez lehet egy nagy kampányfogás, vagy, ahogy szokták mondani, az „apró betűs részt” nehezen láttatják.  Még egy hasznos tipp: ha már egyszer nekikezdünk a jogosítvány megszerzésének, akkor egy éven belül be is kell fejezni a tanulmányainkat, máskülönben elvész az addigi belefektetett idő és pénz.

Érdemes tehát jól körbetájékozódni az adott iskolákról, és hogy mi mennyibe kerül pontosan.

Ami még nagyon lényeges, hogy milyen oktatót választunk. Ha nem találjuk meg vele a közös hangot, vagy rosszul érezzük magunkat a társaságában, úgy érezzük, hogy csak a pénzükre hajt, minél több órát javasol, goromba, elveszi az önbizalmunkat, akkor nem ő lesz a mi „emberünk” . Nagyon könnyen el tudja venni a kedvünket egy ilyen oktató a vezetéstől.

Végszóként mindig tájékozódjunk arról is, akár szóban is, ha netalántán menet közben szeretnénk autóiskolát váltani, hogy azt megtehetjük-e anélkül, hogy azért nekünk fizetni kelljen.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük