Mi alapján és hogyan válasszuk autósiskolát 2. rész.

Mi alapján és hogyan válasszuk autósiskolát?

Üdvözöllek kedves olvasóm!

A mai cikkünk az autósiskola választás nehézségeit fogja taglalni.

Miután megszületett a döntés, hogy jogosítványt szeretnél, esetleg meg is vetted a KRESZ tanuláshoz szükséges könyvet, a jogsihoz vezető út következő lépése nem más, mint a megfelelő autósiskola kiválasztása.

Többféle szempontja is lehet az autósiskola kiválasztásának, melyek ezek:

Nézzük, mik ezek a szempontok:

Milyen az autósiskola szakmai színvonala

Autósiskolás blogok

Osztálytársak, munkatársak, ismerősök ajánlása

Szimpátia alapján (weboldal, facebook oldal minősége, ügyfélszolgálat kiszolgálása)

Az autósiskola lokációja, megközelítése

A jogosítvány ára

A mai cikk a fent felsoroltak első etapját taglalja, az autósiskola szakmai felkészültségét.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság az autósiskolát teljesítményét összesítette, melyből kiderül, melyik iskolába érdemes beiratkozni. A Nemzeti Közlekedési Hatóság negyedévente végez összesítést az ország autósiskoláinak teljesítményéről, melyet két táblázatban közölnek.

Ebből kiderül mekkora az esélye a jogosítvány szerzésnek az egyes helyeken, és az is, hogy a kötelező óraszámon felül, hány órát kell még igénybe venni a sikeres forgalmi vizsga letételéhez.

Mindenképpen egy átgondolt döntésnek kell lennie a jogosítványnak. Sok pénzbe és időbe kerül, mire valaki az évben kézhez kapja a vezetői engedélyét.

Szinte minden autósiskola egy általa elkészített csomagot kínál, melyben jól csengő áron árusítanak jogosítványt 80-140 ezer forintig. Ezeknek nem érdemes bedőlni, ugyanis sokszor ezekből még ki is marad valami. Azt viszont érdemes tudni, hogy az elkezdéstől számítva, egy éven belül be kell fejezni, különben minden elveszik amit eddig megcsináltunk.

Egyes kuponos oldalakon kedvezményekkel is kecsegtetnek, melyeken filléres áron kínálják a gyakorlati oktatást, magyarán a vezetést.

Mielőtt ilyenbe kezdünk, tájékozódjunk, milyen az iskola, mennyibe kerül a jogosítvány megszerzése teljes egészében.

A legfontosabbról még nem esett szó: milyenek az oktatók. Ha mogorva és türelmetlen oktatóhoz kerültök, az el tudja venni a kedveteket az egésztől. Kupon beváltáskor figyelni kell arra is, hogy egy szerződést írtok alá az autósiskolával, melyben vállaljátok, hogy ott szerzitek meg az egész jogosítványt. Ebben az esetben nem tudtok menet közben iskolát váltani, a szerződésbontás pedig súlyos tízezrekbe is kerülhet.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük